استعلام ممنوع الخروجی | سامانه استعلام ممنوع الخروجی
استعلام ممنوعالخروجی
افرادی که گمان میکنند ممنوعالخروج هستند باید بدانند که فردی که ممنوعالخروج میشود، اجازه خروج از کشور از هیچیک از مرزها را نخواهد داشت. این موضوع به فرد اطلاع داده نمیشود و او تنها زمانی متوجه ممنوعالخروجی خود میشود که قصد سفر به خارج از کشور را داشته باشد. بنابراین، افرادی که به ممنوعالخروجی خود مشکوک هستند باید پیش از برنامهریزی برای سفر، از وضعیت خود مطمئن شوند. در این مطلب، اطلاعاتی در اختیار شما قرار میدهیم تا از وضعیت ممنوعالخروجی خود آگاه شوید.
برای دسترسی به اطلاعات ممنوعالخروجی خود، میتوانید به سایت رسمی اسناد و املاک کشور به آدرس ssaa.ir مراجعه کنید. این سایت امکان استعلام آنلاین وضعیت ممنوعالخروجی را برای کاربران فراهم کرده است. برای این کار کافی است پس از ورود به سایت ssaa.ir، اطلاعات لازم مانند شماره شناسنامه و کارت ملی خود را وارد کنید تا وضعیت ممنوعالخروجی شما نمایش داده شود. اگر شما به عنوان فرد ممنوعالخروج شناخته شده باشید، سایت به شما اطلاع خواهد داد و حتی دلیل ممنوعالخروجی شما نیز ذکر میشود.
مراحل استعلام ممنوعالخروجی:
- وارد سایت ssaa.ir شوید.
- در صفحه اصلی، گزینه «استعلام ممنوعالخروجی» را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید.
- پس از وارد شدن به صفحه استعلام، اطلاعات خواسته شده را مانند شماره شناسنامه، شماره ملی و سایر مشخصات وارد کنید.
- سیستم بررسی کرده و نتیجه استعلام را نمایش میدهد.
- اگر شما ممنوعالخروج باشید، دلیل آن به همراه سایر جزئیات به شما اعلام میشود.
نکات مهم:
- استفاده از این سامانه کاملاً رایگان است.
- این سامانه برای استعلام افراد داخل و خارج از کشور نیز قابل استفاده است.
استعلام وضعیت ممنوعالخروجی به شما کمک میکند تا قبل از هرگونه اقدام برای سفر، از وجود مشکلات احتمالی جلوگیری کنید و با خیالی راحت سفر کنید.
چطور متوجه شویم که ممنوعالخروج هستیم؟
همانطور که گفته شد، فرد زمانی که ممنوعالخروج میشود، از این موضوع مطلع نمیشود و معمولاً هنگام مراجعه به فرودگاه برای سفر خارجی از ممنوعالخروجی خود آگاه میشود. برای پیشگیری از این مشکل، اگر به ممنوعالخروجی خود شک دارید، میتوانید با مراجعه به اداره گذرنامه و ارائه اصل پاسپورت، از وضعیت خود مطمئن شوید. همچنین، راه دیگری برای استعلام ممنوعالخروجی به صورت آنلاین از طریق سامانه استعلام ممنوعالخروجی در وبسایت رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وجود دارد که پیشتر با جزییات توضیحات ارائه شده است.
نحوه لغو حکم ممنوعالخروجی
طبق ماده 17 قانون گذرنامه، دولت میتواند با توجه به شرایط خاص از صادر کردن گذرنامه برای برخی افراد جلوگیری کند. همچنین، طبق ماده 133 قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه میتواند با توجه به جرم ارتکابی فرد، از خروج او جلوگیری کرده و حکم ممنوعالخروجی صادر کند. این حکم معمولاً به مدت شش ماه اعتبار دارد و در صورت لزوم میتواند هر شش ماه یکبار تمدید شود. بعد از ابلاغ این حکم، فرد میتواند ظرف 20 روز اعتراض خود را به دادگاه تجدیدنظر اعلام کند.
کسانی که ممنوعالخروج هستند
پنج گروه از افراد به دلایل مختلف ممکن است با مشکل ممنوعالخروجی مواجه شوند:
- بدهکاران مالیاتی
- افرادی که به دلیل حکم قطعی دادگاه یا اجرائیه سازمان ثبت اسناد و املاک بدهکار شناخته شدهاند
- افرادی که در خارج از کشور به دلایل مختلف مانند تکدیگری، سرقت یا کلاهبرداری سوءشهرت دارند
- کسانی که سفرشان به خارج از کشور به تشخیص مقامات قضائی مغایر با مصالح جمهوری اسلامی ایران است
- افرادی که دریافت پاسپورت و خروج از کشور آنها به اراده فرد دیگری مانند پدر یا شوهر بستگی دارد.